WELKOM           VRIENDEN           NIEUWS           AGENDA           LINKS           CONTACT LIN OFACEBOOKA
 
  nieuwsboeken/films  
     
     
................    
  Vraag om museumgidsen in museum Bronbeek  
  geplaatst 15 mrt 2022  
     
     
  Museum Bronbeek opent voorjaar 2023 met een nieuwe vaste tentoonstelling. Deze zal gaan over het leven in de Nederlandse kolonie 'Nederlands Indie', U kijkt in het leven als militair maar ook als inlander, als plantagehouder, als bestuurder gedurende deze ca 300 jaar. Ook de dekolonisatie, de oorlog de bersiap zal aan de orde komen. Mocht u belangstelling hebben, lees het volgende en neem contact op met Arie Kruiswijk, de gidsencoordinator.
   
 
  foto Bronbeek
   
  Vraag naar Gidsen ……
   
  Bronbeek is op zoek naar mensen die opgeleid willen worden als museumgids Misschien iets voor u? Of misschien kent u in uw omgeving iemand die zich interesseert voor de koloniale geschiedenis?
   
  Momenteel vindt de ontwikkeling plaats van de nieuwe vaste tentoonstelling in het Museum Bronbeek. In het kader hiervan zal binnenkort de nieuwe opleiding voor deze tentoonstelling van start gaan voor de huidige museumgidsen groep.
  Voor het rondleiden van bezoekers voor deze nieuwe vaste tentoonstelling zijn we ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers die opgeleid willen worden tot Museumgids.
Van de nieuwe aspirant-museumgids wordt verwacht dat deze representatief is en een gedegen kennis bezit over de geschiedenis van voormalig Nederlands-IndiŰ (het huidige IndonesiŰ) of bereid is
  om zich deze kennis eigen te maken. De opleiding voor zowel de nieuwe tentoonstelling als voor de buitenrondleidingen op het landgoed dient na afloop met goed gevolg door een praktijkexamen te worden afgesloten voordat men zelfstandig een rondleiding mag verzorgen.
   
  Daarnaast dient men zich te bekwamen voor de tijdelijke tentoonstellingen welke regelmatig worden
opgezet door de museumgroep.
   
  De aspirant-museumgids zal zijn werkzaamheden na aanstelling als museumgids uitvoeren in gidsenkleding welke door Bronbeek verstrekt wordt, men is zelf verantwoordelijk voor de netheid
van deze kleding.
  Een nieuwe tentoonstelling trekt veel bezoekers, er wordt dan ook van u verwacht dat u na uw opleiding beschikbaar bent om op regelmatige basis ingezet te worden als museumgids.
   
  De aspirant-museumgids valt direct onder de museumgidsco÷rdinator, welke verantwoording aflegt aan de vrijwilligersco÷rdinator. De museumgidsco÷rdinator is verantwoordelijk voor de planningen van de rondleidingen en zal in overleg een museumgids indelen voor een aanvraagde rondleiding.
   
  Als aspirant-museumgids wordt van u verwacht dat u voor uw praktijkopleiding meeloopt met een ervaren museumgids bij een rondleiding Als u belangstelling heeft om museumgids te worden kunt u, bij voorkeur via E-mail contact opnemen met de museumgidsco÷rdinator Bronbeek.
   
  Serieuze kandidaten zullen na overleg uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek, waarin nadere details worden besproken. Bij gebleken geschiktheid zal er een vrijwilligersovereenkomst worden gesloten en zal het opleidingstraject als aspirant-museumgids aanvangen, mits er een geldig VOG kan worden overlegd. KTOMM-Bronbeek verzorgd deze aanvraag en draagt de kosten hiervan.
   
  Indien er geen VOG wordt afgegeven kan men niet aanvangen als aspirant museumgids.
 
  De eerste 3 maanden is een proeftijd waarin zowel Bronbeek als de nieuwe vrijwilliger kan besluiten om per direct de overeenkomst te beŰindigen.
   
   
 
museum-co÷rdinator Bronbeek;
A. Kruijswijk
a.kruijswijk@mindef.nl
  foto Bronbeek
   
   
   
  * interview Hans Slijp museumgids Bronbeek
   
   
   
   
   
     
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
  •    WORD VRIEND 
  •  
     
    SVVB