WELKOM   VRIENDEN   NIEUWS   AGENDA   LINKS       CONTACT LINKS COFACEBOOKNTA
     
 

Direct Vriend worden Klik op:

               
 
     
     
  Agenda & Activiteiten KTOMM Bronbeek en     
KUMPULAN Bronbeek:
 
     
 
  Let op: Museum Bronbeek is voor publiek gesloten tot 1 september 2020
  Het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek volgt de nationale richtlijnen en die van de GGD regio Utrecht over het coronavirus (COVID-19). Bronbeek scherpt deze waar nodig aan met interne regels en onderlinge afspraken. Eerste prioriteit is de bescherming van en de zorg voor de bewoners, hun fysieke en mentale welzijn. Alle activiteiten, die daar niet rechtstreeks verband mee houden zijn gestopt en afgezegd.
   
  De herdenkingen IN AUGUSTUS en SEPTEMBER 2020
  De verschillende stichtingen, die de herdenkingen organiseren waaronder Vrouwenkampen/Jongenkampen, Birma Siam en Pakan Baroe Spoorlijnen, Slachtoffers Japanse Zeetransporten hebben zich beraadt over een andere vorm van herdenking zonder publiek. 
   
  Kumpulan
  Er wordt een corridor bij de P-plaats achter de Kumpulan gemaakt zodat er eind juni begin juli weer op beperkte (gereserveerde) wijze geluncht en gedineerd kan worden in de Kumpulan. Zie hiervoor #Kumpulan NIEUWS
   
   
  Agenda & Activiteiten KTOMM Bronbeek
   
  Gelukkig bevat de Agenda van Bronbeek alweer een aantal activiteiten
   
 
 
27 sept 2020 kinderactiviteit MuseumJeugdUniversiteit  
Ook dit jaar doet Bronbeek weer mee aan de MuseumJeugdUniversiteit. De Arnhemse musea: Airborne Museum at Hartenstein, Nederlands Openluchtmuseum, museum Arnhem, Nederlands Watermuseum en Museum Bronbeek hebben 5 colleges gemaakt.
 
 
Tijdens deze colleges geven wetenschappers en experts antwoord op spannende vragen over de collectie! Ben jij tussen de 8 en 10 jaar oud? Lees dan meer over de verschillende colleges, schrijf je in en haal je MJU-diploma! Meld je aan via de website van de #MuseumJeugdUniversiteit.  
     
2 nov 2020 Krissendag  
Een kris is een soms fraai versierde, asymmetrische dolk in een schede. Veel mensen hebben een kris in huis, meestal meegebracht uit IndonesiŽ of het voormalige Nederlands-IndiŽ. Wie graag meer wil weten over zijn eigen kris kan die tijdens de krissendag voorleggen aan een team van krissenexperts.
 
 
  Zaterdag 21 november 2020 organiseert Museum Bronbeek zijn 25e Krissendag.

Iedereen mag op de krissendag 1 of meer eigen blanke wapens voorleggen aan kenners: krissen, pedangs, mandau’s, rentjongs en klewangs. Maar ook andere dolken en zwaarden van Indonesische herkomst zijn welkom. De experts informeren de bezoeker over authenticiteit, ouderdom, herkomst en betekenis van de wapens. Op de krissendag worden geen wapens verhandeld of getaxeerd.Reserveren
Een gesprek over een meegebrachte kris of ander blank wapen is kosteloos. U dient vooraf te reserveren. Dat kan alleen per e-mail: nb.ravensbergen@mindef.nl.

     
     
 

Herdenkingen

 
 

Augustus 2020

 
 
   
15 augustus IndiŽ herdenking Den Haag. Na 5 Juni wordt hier meer over bekend.  #www.15augustus1945.nl  
23 augustus Herdenking Jongenskampen en Vrouwenkampen Bronbeek Gaat niet door. #www.vrouwenkampen.nl  
29 augustus Birma Siam & Pakan Baroe Spoorwegen Bronbeek. Gaat in aangepaste vorm door. # www.shbss.org  
   
September 2020  
05 september Herdenking Nationaal IndiŽ Roermond zie #www.nim-Roermond.nl  
13 september Herdenking Zeetransporten Bronbeek. Houd de site in de gaten. #www.shsjz.nl  
24 september Papoea-strijders Bronbeek - nog niets bekend  
     
 
     
     
   
     
     
 
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
SVVB
 
 
SVVB