WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
NIEUWS 2022
 

Direct Vriend worden Klik op:

               
 
     
  (Mocht u merken dat een link niet werkt, zou u dit dan willen mailen aan website@vriendenvanbronbeek.nl  
     
 
   
   
 
  **************************************************  
  Vraag naar museumgidsen Bronbeek  
  geplaatst 15 mrt 2022  
     
 
Museum Bronbeek is op zoek naar mensen die opgeleid willen worden als museumgids. Misschien iets voor u? Of misschien kent u in uw omgeving iemand die zich interesseert voor de koloniale geschiedenis?  #zie verder Vrienden van Bronbeek  
 
     
  Doop Catharine-Amalia boom  
  geplaatst 2 febr 2022  
 
Storm Corrie raasde over ons land op 31 december 2022, toen er een kleine eik gedoopt werd tot Catharine-Amaliaboom. Deze keer geen linde, maar een eik voor onze kroonprinses Amalia. Waarom een eik zult u vragen. Dat en de toespraak van Kolonel van Dreumel kunt u *hier* lezen.

foto's Mike de Graaf, Media Centrum Defensie

 
     
  **************************************************  
  10 jaar Bronbeek  
  geplaatst 2 jan 2022  
 
Het zal je gebeuren: je bent 90plus, je publiceert een boek en het is meteen vrijwel uitverkocht. Dat maakte Bronbeek-bewoner Jaap Brink mee. Hij schreef al decennialang grotere en kleinere stukjes, bracht de bundel Flarden uit, schrijft voor ons Bronbeek Bulletin maar nu is er dit boekje: 10 jaar Bronbeek. Met een voorwoord van commandant Van Dreumel die het boek van harte aanprijst als 'een machtig mooi meesterwerkje.' En dat is het ook. In een elegante verhalende stijl met humor vertelt Jaap in ruim 125 pagina's over herinneringen uit zijn leven en ook over zijn leven op Bronbeek.
Ja, geen wonder dat het wegvloog. Er staan ook mooie kleurenfoto's in. En het is eerlijk, dus Jaap vertelt ook hoe het leven is als het wat minder gaat. Dat kennen we allemaal, maar wat maakt een Bronbeker dan mee? Jaap schrijft:
'In deze crisis heb ik goed kennis kunnen maken met de medische afdeling van huize Bronbeek.
Wat een moord-meiden zijn dat. Oh excuus, het zijn buitengewoon lieve dames. Wat een begrip en medeleven. Als plaatsvervangende buurvrouwtjes kwamen ze soms liefdevol bij mij op de rand van het bed zitten. Eentje heeft op een nacht wel zeven minuten lang mijn rechterhand vastgehouden.'Hoe dit verhaal verder loopt, weten de gelukkigen die een boek konden bemachtigen. - Nederlands, Paperback, Druk 2,, 1e druk juni 2021, 127 pagina’s, Kosten excl verzending, 10 euro- Inmiddels is er een tweede druk en... wij kunnen voor u gesigneerde exemplaren regelen. Dus als u zegt: ik heb belangstelling, stuur een berichtje naar Gonda van Binsbergen mail:  gondavb@kpnplanet.nl
**************************************************
2022
geplaatst 1 jan 2022
HET BESTUUR VAN DE STICHTING VRIENDEN VAN BRONBEEK WENST U EEN GEZOND 2022. WE BLIJVEN OPTIMISTISCH EN HOPEN U IN 2022 TE ONTMOETEN OP ONZE VRIENDENDAG!


(Deze foto maakte 'nachtzuster' Anneke Laamers-vd Barg begin begin febr 2021. De 200 jaar oude tamme kastanjeboom heeft menige storm, zelfs oorlogen doorstaan. Maar ook de Spaanse griep van 1918-1920. Hij waakt nog steeds met zijn brede takken over Bronbeek en zijn bewoners.)
 

 
     
 

**************************************************

 
     
     
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
  •    WORD VRIEND 
  • SVVB
     
     
    SVVB