WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
     
     
  Vriendendag voor onze vrienden/donateurs. En ook voor iedereen die Bronbeek een warm hart toedraagt.  
     
   
     
  VRIENDENDAG 2023 OP ZONDAG 13 AUGUSTUS!  
     
  Na een geslaagde 2022-editie maken wij ons weer op voor de Vriendendag 2023. En dat wordt een speciale, want de Stichting Vrienden van Bronbeek bestaan 40 jaar. Uiteraard hebben we ook dit jaar weer een interessant en boeiend programma. Muziek, kramen, lezingen, onze jaarvergadering en natuurlijk een heerlijke Indische maaltijd. Toegang tot deze dag is gratis, de maaltijd uiteraard niet.  
     
     
  INDISCH BUFFET  
  Mocht u willen genieten van het Indisch buffet, verzorgd door restaurant Kumpulan,  
     
  maak dan €22,50 per persoon over  
  op rekening nummer NL 89 INGB 0000 000 940  
  van de Stichting Vrienden van Bronbeek.  
  o.v.v. uw naam en Vriendendag.  
     
  Doe dit wel uiterlijk dinsdag 8 augustus. Bij aankomst op Bronbeek vindt u vervolgens een tafel waar u uw blauwe (13:00-14:00) of gele (14:00-15:00) maaltijdbon kunt ophalen.  
     
  Tijdens het eten wordt de muziek verzorgd door Roy von Banniseth.  
     
     
  PROGRAMMA  
     
   
     
     
  OPTREDENS ETC  
  Uiteraard zijn er vele kramen en mooie optredens. Zo zult u dit jaar wederom kunnen genieten van de band Challenge XL met zangeres Stella Makadoero, maar ook haar zingende dochter Amy Mielatz, Voice-junior deelnemer Tyar Zitter, Voice-senior deelneemster Estrellita (Gesiena Verschuur), en daarnaast is er ook een salsa workshop die wordt gegeven door de Arnhemse Lady Setlight. Klap op de vuurpijl is natuurlijk René Le Blanc.  
     
  In de commandantswoning zullen twee lezingen worden gegeven, één voor de lunch (11:00u), en één na de lunch (15:30u). Majoor Aarnout Mijling zal de zaal meenemen in het verhaal van zijn vier opa’s die bij het KNIL gediend hebben. Ook zal er een kleine show-exercitie in oude uniformen plaats vinden.  
     
  En natuurlijk is er onze jaarlijkse vergadering van Vrienden, waarin het bestuur van de stichting een toelichting geeft op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, en een korte vooruitblik geeft naar volgend jaar. Alle vrienden zijn om 12:00u welkom in de Poorterszaal in het Hoofdgebouw. Op de agenda staan punten als mededelingen bestuur, bestuurs­mutaties, financieel jaarverslag, bestuurlijk jaarverslag, aanwinsten museum Bronbeek, en de begroting voor volgend jaar. De stukken voor deze vergadering zijn in dit blad en op onze website te vinden. Het museum in het Hoofdgebouw is nog niet open, maar café Batavia met het museumwinkeltje wel.  
     
   
     
  PARKEREN  
  U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, tegenover de ingang van Intratuin Presikhaaf. Op het terrein van Bronbeek is alleen een parkeermogelijkheid voor minder valide bezoekers. U moet zich hiervoor wel aanmelden bij administratie@vriendenvanbronbeek.nl.  
     
     
     
  Coördinator Hans Verbrugge  
     
     
 
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
 
 
SVVB