WELKOM           VRIENDEN           NIEUWS           AGENDA           LINKS           CONTACT LIN OFACEBOOKA
 
  nieuws  
     
     
................ Commandantsoverdracht 10 augustus 2023  
   
  10 Augustus droeg kolonel K.G.J. (Karel) van Dreumel het commando over aan kolonel. G.A.M.M. (Gerard) van Kuijck. Dit is Bronbeek's 18e commandant. De eerste commandant was generaal-majoor J.C.J. Smits. Generaal-Majoor Smits was commandant Bronbeek van 3 juni 1862 tot zijn overlijden op 24 oktober 1887. Kolonel Van Dreumel was commandant Bronbeek van 26 april 2018 tot vandaag 10 augustus 2023. Van Dreumel gaat met Functioneel Leeftijds Ontslag.
 
  Geluk dwing je af' zegt men......en 'Men krijgt wat men geeft'
  Mochten deze uitspraken berusten op waarheid bewijzen, in het geval van Kolonel Karel van Dreumel, deze twee veelgebruikte uitspraken dat het inderdaad zo is.
   
  Na een periode waarin kletsnatte-en kouderecords werden gebroken, waren vandaag in een zonovergoten Arnhem vele genodigden getuige van een zeer bijzondere commandooverdracht op het Koninklijk tehuis voor veteranen op landgoed Bronbeek in Arnhem.
 
   
  Vandaag nam kolonel Karel van Dreumel niet alleen afscheid van zijn geliefde landgoed met haar bewoners maar ook van 40 jaar defensie. Met een lach en een traan nam Karel op zijn eigen humoristische wijze, met een voor hem persoonlijk relatief korte speech waar menig cabaretier overigens jaloers op zou zijn, geen afscheid van zijn baan .....maar van 'een manier van leven'
   
  Vol trots en vertrouwen gaf hij in het front van zijn gezin, familie, vrienden, collega's en bewoners het commando over aan kolonel Gérard van Kuijk. We wensen Karel en zijn gezin na een periode van 5 jaar commandantschap en maar liefst 4 decennia 'dienen voor het Vaderland' alle geluk, rust en gezondheid die ze na alle gebrachte offers ook verdienen.
   
  Tevens wensen we kolonel Gérard van Kuijk veel succes en alle krijgsmansgeluk in zijn nieuwe functie als commandant KTOMM Bronbeek.
Mannen, het gaat jullie beide goed! We zijn trots op jullie beiden..
   
   
 
  Foto´s en tekst door Cynthia Leiwakabessy
   
  * #EERSTE toespraak commandant Bronbeek, kolonel G.A.M.M. van Kuijck
   
  Motto van kolonel Van Kuijck:
  Kuat bersaa (samen sterk)
   
   
   
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
   Wordt u ook VRIEND? 
 
 
SVVB