WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
 
     
................ VRIENDENDAG 2021 GAAT NIET DOOR  
  geplaatst 1 JUNI 2021  
     
   
   
  Beste Vrienden/donateurs van Bronbeek
   
  Om maar met de deur in huis te vallen: helaas gaat dit jaar de Vriendendag niet door. Nederland gaat weliswaar de goede kant op, er zijn immers steeds minder corona besmettingen en corona patiŽnten op de intensive care, en op het
moment van dit schrijven zijn er al negen en een half miljoen Nederlanders gevaccineerd. Daarom konden een aantal coronamaatregelingen al worden versoepeld, hoorden we op de laatste corona persconferentie.
 
   
  Maar wat voor ons belangrijk is, is er nog niet af; de 1,5 metermaatregel. En die is wel nodig, zeker voor onze Vriendendag.
Daarnaast heeft KTOMM Bronbeek besloten deze zomer nog geen grote evenementen te organiseren. De bewoners vormen een kwetsbare groep. We moesten dus wel het besluit nemen de Vriendendag niet door te laten gaan.
Ook het bootreisje dat de SVVB de bewoners elk jaar aanbiedt gaat dit jaar, om dezelfde reden niet door.
   
  Wanneer de Kumpulan weer opengaat kunt u lezen op www.kumpulan/nieuws . 
 
  De herdenkingen gaan in aangepaste vorm door en net als vorig jaar kunt u deze volgen via een live stream. Houd vooral de website van Bronbeek, onze eigen SVVB website en van de onderstaande stichtingen in de gaten. 
  De data van de herdenkingen op Bronbeek zijn:
       
  22 augustus Herdenking Vrouwenkampen/jongenskampen
  28 augustus (Stichting) Herdenking Birma Siam en Pakan Baroe spoorlijnen(SHBSS)
  2 september Papoea herdenking
  12 september (Stichting) Herdenking slachtoffers Japanse Zeetransporten (SHSJZ)
   
  Daarna kunnen we uitkijken naar iets leuks, want 24 oktober is er de jaarlijkse KRISSENDAG en van 16 t/m 24 oktober is de ‘WEEK VAN DE KOLONIALE GESCHIEDENIS. Museum Bronbeek is nog steeds gesloten vanwege een verbouwing en nieuw in te richten vaste tentoonstelling maar dat betekent niet dat Museum Bronbeek niets doet. Museum Bronbeek organiseert een reeks
activiteiten rond het thema ‘Aan het werk’. Dit is in samenwerking met Erfgoed Gelderland, Stichting TRISKontakten, Erfgoedcentrum Rozet en het Indo Filmcafť/Lux Nijmegen. Zie hiervoor alle details www.bronbeek.nl,  of onze eigen en kijk onder agenda.
   
 
   
   
     
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
  •    WORD VRIEND 
  • SVVB
     
     
    SVVB