WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
 
     
................ 4 mei herdenking  
  geplaatst mei.2021  
     
     
 

Dinsdag 4 mei 2021 in coronatijd was de jaarlijkse herdenking "4mei Bronbeek" Er werden kransen en bloemleggingen verzorgd bij de diverse monumenten op het landgoed Bronbeek. Er waren maar een handjevol genodigden in verband met Covid 19, waaronder de commandant van het Defensie Ondersteuningcommando, luitenant-generaal Verbeek, de burgemeester van Arnhem, de heer Marcouch en student geschiedenis Koen van Soest, die een hele inspirerende voordracht gaf.

 
     
 
 
     
  Kranslegging bij het KNIL monument door commandant Bronbeek kolonel van Dreumel en Bronbeek bewoner dhr Banda en door L-gen Verbeek samen Bronbeek bewoner dhr. Paulus. Verder werden er kransen gelegd bij de andere monumenten op het landgoed door Bronbeek bewoners.Burgemeester Marcouch legde een bloemstuk bij de Arnhemmers die tijdens WOII omkwamen.  
 
 
 
  Burgemeester Marcouch schreef op zijn facebookpagina:  
  Als één lid lijdt, alle leden lijden’, deze wijsheid krijgt op 4 mei diepte. Wij allen delen de pijn over deze geschiedenis van gruwelijke wreedheden, ook tijdens corona, als wij overal in Arnhem de vlag halfstok zien hangen en een bloem bij een monument leggen.  
  Dat is het, wat ons behoedt voor oorlog, weerhoudt van wreedheden, beschermt tegen discriminatie – dat wij ons mens voelen tussen de mensen. Dit is de grote opdracht van ons leven: mensen zien als mensen. Daarom hoeden en voeden wij herdenken, uit alle windstreken hier in Arnhem  
     
   
     
   
     
  -◊- voordracht Koen van Soest  
  -◊- toespraak luitenant generaal Verbeek  
     
  (foto's Geertje)  
     
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
  •    WORD VRIEND 
  • SVVB
     
     
    SVVB