WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
 
     
................ UItvaart van een Bronbeekbewoner  
  geplaatst 21 april 2021  
     
     
  Vandaag 21 april 2021, was de uitvaart van een Bronbeek bewoner. Omdat er foto's gemaakt zijn, kunnen we u laten zien hoe de Bronbekers afscheid nemen van hun medebewoner.  
 
 
 
     
  De Bronbeek bewoners staan/zitten zoveel mogelijk op het bordes bij de commandantswoning of bevinden zich met hun rolstoel/scootmobiel op het gras ernaast.  
  Alle Bronbekers zijn in het uniform van de eenheid waar ze ooit bijwaren.  
     
  De familie van de overleden Bronbeker zit naast de commandantswoning  of op het bordes. De 'zorg' van Bronbeek is ook altijd aanwezig om een laatste groet te brengen.  
     
     
  Dan komt de rouwauto stapvoets aanrijden en staat stil voor de commandantswoning. De begrafenisondernemer schuift de kist iets uit de auto.  
     
  Op de kist de Nederlandse vlag met erop de pet en de onderscheidingen van de overleden Bronbeker.  
     
  De commandant begroet familie en bewoners en houdt een afscheidsspeech. Hierin zijn levensloop, zijn missies en zijn leven op Bronbeek.  
     
  De taptoe wordt geblazen waarbij een ieder, voor zover mogelijk, gaat staan. Erna een minuut stilte. Vervolgens gaat de commandant naar de kist, legt een krans op de kist, en zegt nog even wat laatste woorden.  
     
  Daarna schuift de begrafenisondernemer de kist weer in de auto. Onder doedelzakmuziek ‘highland cathedral’ gaat de rouwauto langzaam het landgoed Bronbeek af. Een staflid van Bronbeek en de begrafenisondernemer lopen voor de rouwauto  
     
  Zo wordt van een Bronbeker afscheid genomen en wordt hij daarna overgedragen aan zijn familie, want hierna vindt de crematie of begrafenis plaats. Na een crematie, komt in veel gevallen de Bronbeker weer terug en wordt bijgezet in het colombarium op het landgoed.  
     
  (de 21e april werd afscheid genomen van de heer Jan de Roo. Foto's Geertje. Deze foto's zijn met toestemming geplaatst.  
     
  Doedelzakmuziek #Highland cathedral  
     
 
 
   
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek
  •    WORD VRIEND 
  • SVVB
     
     
    SVVB