WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
     
     
     
  Nieuws  
..............    
     
  Op 12 maart 2020 werden er forse maatregelingen aangekondigd door het parlement in verband met de uitbraak van de infectieziekte Covid-19 - het coronavirus.  
  Verzorgingstehuizen sloten hun deuren ter bescherming van hun cliënten. Ook KTOMM Bronbeek nam rigoureuze maatregelen    
  Commandant Bronbeek kolonel van Dreumel verwoordde dit zo 'Rekening houdend met de algemene richtlijnen voor het indammen van COVID 19 schakelt Bronbeek naar zijn meest basale taak. De verzorging en bescherming van zijn bewoners. Dit brengt ons tot maatregelen die net iets strakker zijn dan opgedragen. Ik ben daarom genoodzaakt om het museum te sluiten en contacten tussen bewoners en bezoekers zo veel als mogelijk te beperken. ....  
     
  Beide toegangshekken werden gesloten. Gelukkig kunnen onze bewoners nog een wandelingetje maken over het 6 ha Bronbeek landgoed.  
     
  Er kwam een oproep om ansichtkaartjes en/of brieven en/of foto's te sturen.  
  Bronbekers ontvingen daarop heel veel brieven en kaartjes. De gezamenlijke huiskamer werd er mee versierd. U kunt nog steeds kaarten,brieven of foto's sturen, want die crisis duurt nog even. Het adres is KTOMM Bronbeek, Velperweg 147, 6824MB Arnhem. Alleen al een simpel briefje of kaartje geeft al zoveel plezier.   
 
 
 
 
     
  Maar ook andere steunbetuigingen kwamen er spontaan.  
  Artez studenten gaven een aubade. Artez en Bronbeek missen elkaar, dat is wel duidelijk. Zij brachten, voor de coronacrises, dans, toneel, theater, tekenen en schilderen bij de bewoners van Bronbeek. Andersom konden de Bronbeek bewoners veel over hun leven vertellen aan de Artez studenten, die daar op hun buurt weer een theaterstuk van wisten te maken. Samen met de bewoners werd hier een succesvol theaterstuk van gemaakt, zoals we afgelopen jaar hebben kunnen zien. Hopelijk komt die tijd spoedig terug.  
 
 
 
 
  Ook de Vrienden van Bronbeek gaven met Pasen een 'ondersteuning' voor bewoners en de zorg, het geven van een gebakje en een tafelbloemstukje voor de paaslunch.  
 
 
   
 
  Het regiment van Heutsz bracht voor het zorgpersoneel en de bewoners van Koninklijk Militair tehuis Bronbeek een bloemetje 'namens 12 Infanteriebataljon. "We denken aan onze veteranen, en het zorgpersoneel willen wij bedanken voor hun extra inzet de afgelopen weken" aldus de bataljonscommandant. Sponsor Leons Bloemenkraam  
 
 
 
 
     
  Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Comité 4 en 5 mei . brachtern een plaquette met daarin 75 jaar vrijheid geschreven..  
 
 
 
     
  Het Karel Doorman Fonds bracht ook een verarraassing om de bewoners en de zorg een hart onder reim te steken: Een grote tablet chocola waarop stond HOU VOL. Uitvoerder secretaris KDF, Henk van de Beek.  
 
 
 
 
     
  Het Comité Ereschuld Onderscheidingen- Roel Rijks en RMWO  Marco Kroon zorgden voor een tas vol boeken. Limburgse vlaaien frisdrank en chocola. #zie hier alle sponsoren  
 
 
 
 
 
  Familie van een van de bewoners zorgde voor een aubade door middel van een draaiorgel. Deze Bronbeker was jarig en de familie gaf hem dit optreden als cadeautje. Leuk voor de jarige en ook voor de mede bewoners.  
 
 
 
 
     
     
     
  -◊ - infectieziekte Covid 19, het coronavirus  
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
SVVB
 
 
SVVB