WELKOM    VVV   VRIENDEN VV NIEUWS vvv AGENDA vvv LINKS vvv CONTACT vvv FACEBOOKN
 
     
     
     
  Nieuws  
..............    
  In verband de crisis vanwege het Coronavirus, en de gevolgen daarvan hebben vandaag onze Vrienden een mail ontvangen van onze voorzitter, Ronald Harmsma.  
     
  geplaatst: 10 april 2020  
     
   
     
     
     
     
  Beste Vrienden van Bronbeek,  
     
  Het is overal stil. Zo nu en dan zie je één of twee mensen langslopen om een luchtje te scheppen of de hond uitlaten. Het is een vreemde gewaarwording dat het zo rustig op straat is. We doen ons best om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar dat lukt niet altijd omdat er boodschappen gedaan moeten worden of toch nog een verantwoord bezoek naar deze of gene.  
     
  We missen het bezoek van onze dierbaren die nu niet langs kunnen komen. Ook Bronbeek is stil geworden door deze crisis. Museum en tehuis zijn afgesloten van de wereld. De hekken zijn dicht. Bezoek kan er niet meer in.  
     
  De zorg voor de gezondheid van de bewoners is boven alles verheven. En dat gaat gelukkig heel goed volgens commandant Bronbeek, kolonel van Dreumel. Daar werkt het zorgpersoneel en de direct noodzakelijke ondersteuning onzelfzuchtig en met volledige inzet aan. De verzorging en bescherming van zijn bewoners staat voorop, dat is ook de meest basale taak van Bronbeek.  
     
  En wat betekent dat nu voor de Vrienden van Bronbeek? In ieder geval niet dat we Bronbeek vergeten. De Bronbeek bewoners hebben onze steun nu hard nodig. De Stichting Vrienden Van Bronbeek, ù dus, heeft al gezorgd voor wat lekkers en een bloemetje. Uiteraard wordt een kaartje, of een aardig briefje ook zeker op prijs gesteld door de bewoners van Bronbeek. Voor de volledigheid, het adres is: KTOMM Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem.  
     
  Maar, u kunt Bronbeek ook levendig houden door een oude ansicht (of een foto gemaakt in het museum of op het landgoed) te sturen naar de redactie van de Vrienden van Bronbeek. Per post mag, liever per mail – website@vriendenvanbronbeek.nl .  
  Wij willen die ansichten of foto’s graag plaatsen op de website of misschien in het volgende Bronbeek Bulletin.  
     
  We houden zo Bronbeek levend, want de slogan, ‘Op de bres voor Bronbeek’ uit 1983, geldt wat ons betreft nog steeds.  
     
  Verder, vooralsnog gaat de Vriendendag op 30 augustus ook nog steeds door. U zult echter begrijpen dat wij ergens in de komende twee maanden een besluit moeten nemen of dit nog wel realistisch is. Meer daarover volgt! Houd onze website of facebook pagina in de gaten.  
     
     
  Voor nu wens ik u, mede namens mijn collega-bestuursleden van de Stichting Vrienden van Bronbeek hele fijne paasdagen toe.
 
 
     
     
  Uw voorzitter,
Ronald Harmsma
 
  voorzitter@vriendenvanbronbeek.nl  
 
 
     
     
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
SVVB
 
 
SVVB