BeŽdiging Bronbeek 21 november 2013
geplaatst 15 december 2013  
   
Op 21 november 2013 vond er een beŽdiging plaats voor het nieuw in te delen personeel bij het Regiment Huzaren van Boreel. Deze beŽdiging vond plaats op het landgoed Bronbeek.

De beŽdiging van het Regiment Huzaren van Boreel werd vroeger uitgevoerd te paard.
De Cavalerie probeert deze traditie in ere te houden vandaar de bereden standaardwacht op deze bijzondere dag voor de beŽdigde “huzaren”. De huidige
Regimentadjudant, de adjudant Corne Boessen, is de standaarddrager en neemt de standaard over van de bereden standaardwacht.
 

De Regimentscommandant, de kolonel R. van Zanten, is verantwoordelijk voor de beŽdiging van deze Officieren, Onderofficieren en Huzaren.

De Bronbeek bewoner en veteraan Adjudant bd. Henk Schreuder is ook afkomstig van de cavalerie en werd deze dag als VIP behandeld door zijn collegae cavaleristen.

Hij stond ook apart opgesteld bij de niet ingedeelde tezamen met de stafadjudant Jaap van Schaik. ( Zie beide heren groeten in de film )
 

Een beŽdiging werd voorheen gehouden op de kazerne echter tegenwoordig wil men de burgers en veteranen hierbij betrekken.

BeŽdigingen vinden dan ook vaak plaats op de markt van een garnizoensplaats maar een beŽdiging op Bronbeek is wel heel bijzonder.

foto's  Dennis Boom (Huzaren van Boreel) Ook andere Bronbeek bewoners waren aanwezig.
 
Video van deze  beŽdiging door
Ruud Meijering.
tekst en video Ruud Meijering
zie ook (Huzaren van Boreel)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb@kpnmail.nl
                                                                    
SVVB
 
 
 
 
@ SVVB