NIEUWS  
 
De heer Bernet gefeliciteerd door burgemeester van Wageningen dhr. Geert van Rumund
geplaatst 02-05-2014
Op 30 april was de burgemeester van Wageningen, dhr. Geert van Rumund op bezoek op Bronbeek. We hebben een gesprek met hem gehad, waarbij dhr.L. Bernet (sgt bd) aanwezig was. Gisteren werd hij 94 jaar en hij is in de afgelopen jaren een ware 'beroemdheid' geworden in Wageningen.
 
Na het gesprek hebben de burgemeester en zijn vrouw een rondleiding gekregen door het museum.
Ook de rest van Bronbeek heeft hij met veel belangstelling bekeken, waarbij hij ook even een bezoekje bracht aan bewoner dhr. Hendriks, een Korea-veteraan die de burgemeester een aantal foto's liet zien van zijn missie in Korea.
Al met al een ontspannen en mooie middag.

Dhr. Bernet gaf de burgemeester een kadootje: een foto van hem en zijn 2 overleden vrienden: Dhr. F. Smith en Dhr. C.Rosdorff, samen ook wel bekend in Wageningen als de 3 musketiers
foto's  Bronbeek  tekst Hella dulfer
 
burgemeester van Wageningen, dhr. van Rumund en dhr. Bernet. Dhr. Bernet (sgt bd) en dhr Ruud Meijering (majoor bd) foto F. Geerlings- Veteranen.  
 
94-jarige veteraan blikt terug op Market Garden (2014)- Interview 'Alle Hens'

Tekst: TLNT Johanna van Waardenberg
Foto: Louis Meulstee 

“We hebben het uiteindelijk allemaal gedaan voor jullie vrijheid”, zegt de 94-jarge veteraan Louis Bernet. De oudgediende was, afgelopen maand precies 70 jaar geleden,tijdens operatie Market Garden ingedeeld bij het 320 Squadron Royal Dutch Naval Air Service.

Als mitrailleurschutter bombardeerde hij tijdens de historisch operatie in de Tweede Wereldoorlog vanuit het vliegtuig diverse Duitse doelen.

 “Ik heb een bijdrage geleverd aan de bevrijding van Europa en daar ben ik ontzettend trots op.”  #lees verder

 
JARIG dhr. Bernet 29-04-2014
geplaatst 29-04-2014
Vandaag heeft Bronbeek de verjaardag gevierd van Sergeant-vliegtuigtelegrafist Louis Bernet, hij is vandaag 94 jaar geworden. Bernet werd geboren in Soerabaia en trad in februari 1941 in dienst bij de Marine Luchtvaart Dienst, hij vertrok al snel naar Groot-Brittannie en heeft gedurende de Tweede Wereldoorlog meer dan 71 operationele vluchten gemaakt met het 320 squadron. Hij was onder andere betrokken bij Operation Market Garden. Voor zijn blijk van moed, bekwaamheid, volharding en plichtsbetrachting gedurende de vele oorlogsvluchten kreeg hij in augustus 1944 het Vliegerkruis.

Bernet begon op 1 oktober 1941 als Vliegtuigtelegrafist bij dit Sqn. Hij volgde daarvoor een cursus in Sourabaja (Ned.IndiŽ).

 
you tube - http://youtu.be/ixPa36zTLSc - Bernet in Mitchell - Dutch 320 squadron.
you yube -
You tube http://youtu.be/2U0qMdMSvvM  Bernet aan het woord...
 
Drager van Vliegerkruis - Oorlogsherinneringskruis - Orde & Vrede - Trouwe Dienst - Vierd.Nijmegen,
klik op.................................................... [SOBATSBOLLENSTREEK]
 
11 april kreeg het tehuis Bronbeek bezoek van 10 Verzorgenden Individuele Gezondheidszorg (VIG)
geplaatst 11-04-2014
van facebook Bronbeek: Vandaag kreeg het tehuis Bronbeek bezoek van 10 Verzorgenden Individuele Gezondheidszorg (VIG) van het 400ste Geneeskundig Bataljon. Zij gingen in gesprek met de bewoners en kregen een rondleiding door tehuis en museum. Ze wilden zich oriŽnteren op de ouderenzorg die Bronbeek aan veteranen biedt. Dit ter voorbereiding op een mogelijke praktijkperiode van 6 weken op Bronbeek. Hoewel zij als verzorgende reeds gediplomeerd in het militaire veld werkzaam zijn is de zorg voor de bejaarde veteraan, een terrein waarop ze minder bekend en ervaren zijn. Een praktijkervaring in het tehuis is daarom zinvol. Op de foto korporaal Letzer in gesprek met sgt bd Louis Bernet.
(Sgt. Louis Bernet (20473) was ingedeeld bij het 320 Squadron - Royal Dutch Naval Air Service (R.D.N.A.S.)
 
 
- Vliegerkruis - Oorlogsherinneringskruis - Orde & Vrede - Trouwe Dienst - Vierd.Nijmegen
 
 
 
Project '70 voices of freedom'
geplaatst 15 december 2013 (facebook bericht van Bronbeek)
11 december: De bewoners van Bronbeek worden met regelmaat over hun ervaringen geÔnterviewd door scholieren en studenten.

Gister stond de heer Bernet in de belangstelling. In het kader van het project '70 voices of freedom' gaf hij een interview aan 8 scholieren tegelijk. 4 van hen waren voor dit project uit Caen in Normandie naar Nederland gekomen. Ze waren tot in detail geÔnteresseerd in zijn ervaringen als piloot in WO II, maar ook in de mens achter de militair en zijn gevoelens in deze strijd.

dhr. Bernet begon op 1 oktober 1941 als Vliegtuigtelegrafist bij dit Sqn. Hij volgde daarvoor een cursus in Soerabaja (Ned.IndiŽ). .  klik op.................... [SOBATSBOLLENSTREEK]     

 
 
Telegraaf Kerstconcert 25 december 2014, waarin onze Bronbeekbewoner #dhr L. Bernet sgt bd, een ereplaats had.
geplaatst 29 dec 2014
Het kerstconcert van de Telegraaf was dit jaar opgedragen aan onze veteranen en was op Eerste Kerstdag te zien op NPO 1 om 13.20. Zie hier de kerstboodschap van artiesten, BN’ers en onze Ridders Militaire Willems-Orde!  #zie volledige kerstconcert
wmo drager majoor Gijs Tuinman links. In het midden dhr Bernet en aan de rechterzijde zijn begeleider aoo bd. Johann Breukelman.
Toespraak generaal Tom Middendorp: klik op pijl of afbeelding generaal Tom Middendorp.
Ik hoop dat u dezer dagen denkt aan al die veteranen die zich voor ons land en voor ons allemaal hebben ingezet. Vrede en veiligheid: laten we het samen koesteren. Vrede en veiligheid: laten we er in blijven investeren. Dan kunnen we ook in vrede en veiligheid blijven leven"
 
Met deze woorden vroeg Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp aandacht voor de veteranen en militairen die zich in het verleden voor vrede en veiligheid hebben ingezet en voor de veteranen en militairen die dat op dit moment doen.
In zijn toespraak werd dhr Bernet meermalen genoemd als ook het tehuis Bronbeek en zijn overleden vrienden dhr Cees Smith en Fred Rosdorff. Zij drieŽn stonden bekend als de drie musketiers, zo vertelde CDS generaal Tom Middendorp. 
 
 
 
 
 
In het midden Bronbeekbewoner dhr. Louis Bernet sgt bd, met links naast zich Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, rechts luitenant-generaal bd Ted Meines.
Recht boven Bernet, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Bart Hoiting
Hurkend wmo dragers majoor Marco Kroon en majoor Gijs Tuinman

 

 
Unieke databank beschikbaar van dragers dapperheidsonderscheidingen
geplaatst 30 nov 2014 Hier kan u de databank vinden:#databank dapperheidsonderscheidingen
Door de toekenning van de Militaire Willems-Orde (MWO) aan Marco Kroon in mei 2010 en aan Gijs Tuinman in december 2014 is de aandacht voor dapperheids-onderscheidingen sterk toegenomen.

Reden voor het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) de ‘databank dapperheidsonderscheidingen’ beschikbaar te stellen voor historisch en genealogisch onderzoek.

In deze unieke databank zijn voor het eerst vrijwel alle namen van dragers van Nederlandse dapperheidsonderscheidingen tussen 1815 en 2000 samengebracht. Het is mogelijk te zoeken op achternaam, op onderscheiding of op periode waarin een onderscheiding per Koninklijk Besluit is toegekend.

foto + interview #02 Alle Hens 09
Ook Vliegerkruis drager Bronbeek bewoner, L. Bernet is in deze database te vinden ..zie  #hier
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Stichting vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb@kpnmail.nl
                                                                    
SVVB
 
 
 @ SVVB