NIEUWS
K O M T H IJ W E L , OF K O M T H IJ N I E T ?
geplaatst 6 december 2014
De Sint had 5 december een drukke ochtend. Hij bezocht eerst de Bronbekers en wandelde daarna naar het IHC en Kumpulan.
Een verslag van onze Bronbeekbewoner Jaap Brink :
Overdreven nieuwsgierig, een weinig nerveus, grootdoenerig, krampachtig het drankje vasthoudend en met een wantrouwende blik naar de deur, zo zaten de bijna vijftig bewoners van huize Bronbeek vrijdagmorgen kwart voor tien in de Poorterszaal. Zou hij ook dit jaar – 2014 - komen? Het was wel vijf december. Al ben je dan goed en heilig, maar in deze dure tijden komt er wel wat voor kijken om bij elk bezoek het eenieder naar de zin te maken door het schenken van iets leuks en/of lekkers
M a a r……….. klokslag tien uur werd er luidruchtig op de deur geklopt. En ja hoor daar kwam hij, nog even statig als vorig jaar binnen met z’n zwarte knecht. Maar wat was hij oud geworden! Vorig jaar was hij zeshonderdendrieŽndertig en zijn onderlip nog goed zichtbaar, doch nu was zijn liefdevolle aangezicht een grote grijze golvende massa. Wat kan een mens in een jaar toch - niet in zijn voordeel -veranderen! Zijn Boeddhabuik was weer iets toegenomen.

 

Toch maar hopen dat zijn FLO nog heel ver weg is. Zwarte Piet lijkt elk jaar jonger te worden. Wat zag hij er vlot uit. Met uitzondering van een enkele zich er te belangrijk voor vindende criticaster werd er enthousiast gezongen: “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Zwarte Piet was gul met pepernoten, die vlogen je soms letterlijk om de oren. Ook kreeg iedereen een chocoladeletter.
 
Je kon zelfs kiezen tussen melk en puur. Opvallend was dat ondanks de hoge werkdruk Sint alle tijd nam om met elke bewoner rustig een praatje te maken. Zijn geheugen is nog enorm. Hij kent zelfs iedereen bij naam. Ook met nieuwe bewoners staat hij te keuvelen alsof ze vroeger samen geknikkerd hadden. Maar met zo’n leeftijdsverschil is dat geen sinecure. De tijd vloog, en na de vriendschapsbanden wederom te hebben aangehaald werd als altijd veel te vroeg afscheid genomen.
 
De Sint stapte statig naar de deur, terwijl Piet achter hem aan huppelend, vrolijk zwaaide met de ongebruikte roe. Onder het zingende epiloog “Dag Sinterklaasje, dag zwarte Piet” werd weer voor een jaar afscheidgenomen.
Het is waar: Partir c’est mourir un peu.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek    
  
 mail:  svvb@kpnmail.nl
                                                             
SVVB
 
 
 @ SVVB