NIEUWS
PLEZIER OP BRONBEEK -verslag van Bronbeek bewoner Jaap Brink Foto's en filmpje van Gonda van Binsbergen.
geplaatst 17-09-2014
 
Met veel elan werd in de Indische zaal onder deskundige leiding begonnen aan de eerste les ‘Line dance’! Héééééééél leuk, maar het hele gedoe ging je niet in de kouwe kleren zitten. Hemd en blousje waren net zo nat als toen we in Batavia stiekem op dansles gingen. En als je de tachtig ruimschoots bent gepasseerd, tegen de negentig aan kuiert en er niet voor doorgeleerd hebt is het wel aanpakken geblazen. Maar ondergetekende heeft het met zijn glazen tropenogen door. Een kind kan de was doen.
  Klik op de pijl en filmpje start
Twee pasjes naar rechts, twee pasjes naar links, twee pasjes naar achteren, dan wiebelen of je nodig moet, je linkerbeen een kwartslag niet uit de kom draaien en dan weer van hetzelfde laken een pak. Twee rechts, twee links twee achter, troelala. Het moge wat vreemd klinken, maar dit smaakt naar meer. Iedereen staat te popelen om aan les twee te beginnen. Natuurlijk zijn er veel plechtigheden, herdenkingen, lezingen, rondleidingen, noem maar op, maar deze cultureel hoogstaande ingeslagen weg moeten we - al is het ook zonder subsidie - blijven volgen. Er was zelfs publiek. Eerste rang zat Van Seggelen, Anselo en Bijl Sr. loge.
Om jaloers te worden hoe lief en met veel moeite Gonda de niet jeugdige Bijl aan zich wist te binden om saampies nog een intiem dansje weg te geven. En Dominique wat hingen wij lekker tegen elkaar met die Engelse was he; of was het een foxtrot? Tango beginnen we niet aan hoor, dat elkaar wegslingeren is te vermoeiend. Ja U kunt het geloven of niet, maar er is ook nog gewoon gedanst. Heerlijk en meer dan noodzakelijk waren de twee pauzes met hapjes en drankjes.
Organisatorisch was alles tot in de puntjes geregeld. De muziek deed het door duizendpoot kapitein Luttik goed en was steeds op tijd. Een goed team vrouwelijk schoon die de handen vol had aan de niet vervelende maar wel vermoeiende leerlingen bleef enthousiast en geduldig voordoen en helpen. Aardige,lieve,fijne, gezellige Evie, Gonda, Sonja, Hella, Dominique, Manon dank en respect voor alle niet geringe moeite en héééééééél graag tot spoedig ziens.
 
 
 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek    
  
 mail:  svvb@kpnmail.nl
                                                             
SVVB
 
 
 @ SVVB