NIEUWS
 
Bewoners uitje naar de Pasar Malam in de Rijnhal in Arnhem
geplaatst 29 mrt 2015
 
klik op de foto hiernaast  en je ziet de poco poco gedanst door enkele Bronbeekers en mevr Dulfer.

Zij is de initiatiefnemer om Bronbeekers meer te laten bewegen. Dit lukt, door te dansen op de poco poco!.

Op de achtergrond hoor en zie je zanger Edu Schalk.

Bronbeek bewoner Jaap Brink schrijft over dit uitje:
 
V R I J W I L L I G E R S  B E D A N K T
 
Er zijn veel vrijwilligers die veel voor Bronbeek betekenen. Er zijn zowel voor jong- als volwassen publiek deskundige gidsen, anderen schrijven boeiende artikelen die op de site ‘Vrienden van Bronbeek’ door velen- all over de World - met genoegen worden gelezen. Weer anderen zijn in hun vrije tijd verkoopster in de toko kecil. En dan de parkeerwachters, zondag of een door de week , mooi of slecht weer, ze zijn er altijd. Maar zelfs in de zorg, werkplaats en op de boerderij zijn vrijwilligers actief. En al die hulp leidt tot meerdere glorie van Het Koninklijk Tehuis voor Oud Militairen Museum Bronbeek.
Niet dat het de bewoners ontbreekt aan ontspanning, maar het was toch een welkome verrassing toen enkele vrijwilligers op het lumineuze idee kwamen ook eens wat voor de bewoners te organiseren. Het waren de dames Geertje Besselink, Gonda van Binsbergen en zeker ook Hella Dulfer en Jaap van Schaik met echtgenote Lidy. Zij zorgden er voor dat een groep Bronbeekers vrijdag 27 maart in de Rijnhal bijna stijfstaande van de wierook, tussen de stalletjes Indische snuisterijen en lekkernijen liepen te paraderen.
De tjendol was weer lekker zoet en de sateh gambing om je vingers bij op te eten. Het werd een feestelijke kumpulan. Via de luidsprekers van theekisten formaat, klonk het Philipsoorbellen verwoestend: “Er zijn Bronbekers op bezoek, hartelijk welkom mensen van Bronbeek. “ Het kon niet uitblijven, Potjo potjo denderde door de enorme hal.
 
Waarschijnlijk is het nooit eerder voorgekomen, maar vurig aangespoord door de begeleidende dames stond daar een groep jongelui uit Bronbeek te swingen op een uitdagende manier, het Nationale Ballet jaloerse blikken te ontlokken. Mooi dat het enorme aantal decibellen muziek het geknars van versleten en warmgelopen gewrichten overstemde. Het kon niet op, en vˇˇr het prachtige podium werden foto’s van het gezelschap Bronbeekers en begeleiders gemaakt.
Het werd een gezellig vermoeiende middag. Zo’n prettig afmattende happening is zeker voor herhaling vatbaar.

Met een tevreden en voldaan gevoel werd aan de Velperweg terug begonnen.

 
 
Op de facebook pagina van Flam Productions en events staat het volgendŰ:
'Een gezellige groep van ‘Bronbeek’ bezocht onder leiding van een aantal enthousiaste begeleiders de Pasar Malam Bagus.
Men had de poco poco ingestudeerd en dat wilde men dan ook wel eens even op de Pasar laten zien. Edu Schalk speelde daar natuurlijk direct op in en in een oogwenk stonden de leden van de groep voor het podium hun kunsten te vertonen met in hun midden Edu!
 
Natuurlijk niet de hele middag want er moest ook gegeten en gedronken worden.
Een heel speciaal uitje wat deze bewoners van Bronbeek nog lang bij zal blijven. Een mooi initiatief van Bronbeek samen met Flam Productions'.
   
(foto's John van Hese)

 

   
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek    
  
 mail:  svvb@kpnmail.nl
                                                           
SVVB
 
 
@ SVVB