NIEUWS
Jaarlijkse boottocht Stichting Vrienden van Bronbeek - 7 juni 2018
geplaatst 18 juni 2018
De jaarlijkse boottocht voor bewoners van Bronbeek vond plaats op 7 juni jl. Een stralende, zelfs erg warme dag. Een ideale dag om op het water te vertoeven. Dankzij het weer werd onmiddellijk de toon gezet voor de rest van de dag.
Voor het eerst met onze nieuwe commandant K.G.J. (Karel) van Dreumel
Kolonel der Infanterie en zijn vrouw Karin.
Op de foto - De commandant Bronbeek Kolonel van Dreumel + echtgenote Karin met Bronbeek bewoner de heer Heijmans op de m.s. Eureka.
 
De bussen die de bewoners + begeleiders + introducÚs, naar de boot Eureka brachten vertrokken klokslag 9.30 uur. Iedereen was op tijd, zelfs onze aalmoezenier Gert Jan Jorissen.
Organisator is al sinds jaar en dag bestuurslid Dick Esmeijer. Dick organiseert niet alleen deze jaarlijkse boottocht maar elke maandagavond is hij ook op Bronbeek om met de bewoners te bingoŰn. 
Ook op deze boottocht was daar gelegenheid voor.
Op het motorschip Eureka, want zo heette de boot, stond men al klaar met koffie en gebak.
Toen de koffie was genuttigd en de Eureka inmiddels de Rijn op voer, begaf zich minstens driekwart van de opvarenden naar het boevendek om een plek onder de zon op te zoeken. De achter geblevenen werden bezig gehouden door ondertussen de vaste muzikanten Ron en Benny.
Lunchtijd bracht alle hens weer benedendeks om te genieten van een lunch met de traditioneel ongezonde, maar oh zo lekkere kroket.
 
Inmiddels waren we, na het opvaren van de Rijn, de IJssel afgezakt en Zutphen genaderd . Hier werd afgemeerd en kon men van boord om Zutphen onveilig te maken, te(her) ontdekken of te bewonderen. Weliswaar viel het gezelschap uiteen in kleine groepjes, maar regelmatig kwam men elkaar toch weer tegen. Uiteindelijk kwamen veel Bronbekers terecht op een terras met een ijsje in de hand.
 
Ook werd er veel gebruik gemaakt van het "toeristen" golfkarretje" die toeristen (ons dus) ophaalde van de kade en Zutphen in een oogopslag aan onze Bronbekers liet zien. Op dat moment van de dag was het behoorlijk warm en werd van dit karretje veelvuldig gebruik gemaakt. Je zat er lekker beschut onder een afdakje en kon op een heel makkelijke manier Zutphen bekijken.
 
Op de terugreis werden voor degene die inmiddels voldoende frisse lucht opgesnoven hadden een aantal bingorondjes gedraaid en was er zelfs animo om de beentjes te trainen op de dansvloer. Zelfs commandant Bronbeek van Dreumel deed mee met de potjo potjo!
Later op de middag kwamen de muzikanten Ron en Benny zelf ook op het dek en werden er Hollandse liedjes ten gehore gebracht. Een ieder zong van harte mee.
 
Een 3 gangen diner was de afsluiting van deze gezellige, warme, drukke dag. Dank ging uit naar Dick Esmeijer
 
Alle foto's van deze dag .. zie #hier
 
Zie ook Vrienden van Bronbeek facebook: https://www.facebook.com/vriendenvanbronbeek/posts/642326172765746
 
-◊- Boottocht 2017
-◊- Boottocht 2016
-◊- Boottocht 2015
-◊- Boottocht 2014
 
 

&&&&&&&&

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb1983@gmail.com

 

SVVB
 
 
@ SVVB