foto's: Rob Kleeringh van Beerenbergh, Jan Mossink, Bert van Willigenburg, Harry Veenbergen, Corry Kauffman, Gonda v Binsbergen, Nynke, Rubenz Agaatsz, Bronbeek
 

ZATERDAG 26 augustus, VRIENDENDAG 2017,

 
 

                                        ALLE FOTO'S ZIEN??  KLIK HIER

 
26 augustus was onze jaarlijkse Vriendendag. Commandant Bronbeek, kolonel Dulfer, opende de Vriendendag. Daarna nam Hans Verbrugge het woord en stelde de presentatrice van deze dag, Silvia Elders voor.
 

Na deze openingstoespraken, een aubade door de Fanfare Bereden Wapens. Een goed begin van deze dag. Zij speelden o.a het Bronbeek lied.  

Een paar weken ervoor regende het pijpenstelen op de Bronbeek Pasar, maar deze dag was het zonovergoten. Voor de zekerheid wel overal groene legertenten maar nodig waren ze gelukkig niet.
 
Het ging deze dag natuurlijk om onze jaarvergadering. Om deze vergadering aantrekkelijker te maken organiseren de 'Vrienden van Bronbeek' een feest om deze vergadering heen. Vooral Indische kraampjes, zang, dans en hapjes. of een rijsttafel in de Kumpulan. Het was allemaal mogelijk.
Ook wilden we deze dag het museum dichter bij u brengen door het aanbieden van lezingen, rondleidingen en festiviteiten in het museum  .
 

Er waren veel muzikanten, waaronder de Philly Ladies, Ben Haert, ChallengeXL, dansgroep Orchidee. Muziek nodigde uit om te dansen en dat werd dan ook veelvuldig gedaan. Lezingen waren er o.a door Pauljac Verhoeven ...Bijzondere voorwerpen uit de collectie en Marc Lohnstein over Appellijst 2de Brigade 10-1 RI Inheemse militairen van het KNIL. Zelfs kon men de commandantswoning gedeeltelijk van binnen bekijken.

Er waren veel mensen heel nieuwsgierig hoe het vroegere paleisje van koning Willem III er van binnen uit zag en hoe de commandanten er met hun gezin/echtgenote wonen/woonden, dus regelmatig werden er rondleidingen in de woning gegeven
Ook aan kinderen was gedacht ... van verkleden in Indische stijl, tot vliegeren en zelfs een heuse kapitein der mariniers liet het e.e.a. zien hoe je in een jungle kan overleven.
Tijdens de jaarvergadering liet Pauljac Verhoeven - directeur museum Bronbeek- het zwaard zien, dat hij mede door de  gift van de Vrienden van Bronbeek kon aanschaffen voor het museum.
 
Het jaarverslag ziet u binnenkort op de site. Onze grootste zorg zijn de financiŽn vertelde onze voorzitter Jan de Kleyn. We zijn niet arm, maar teren wel in. Het Vriendenaantal loopt wat terug. Vooral doordat oudere Vrienden overlijden. We zoeken dus nieuwe Vrienden en we moeten kijken naar bezuinigingen. Dat zal pijn doen maar het moet wel. We kijken naar de jaarlijkse boottocht voor de bewoners, maar ook naar het Bronbeek Bulletin. Beide zijn enorme kostenposten zoals u kunt zien.
 
Commandant Bronbeek, kolonel Dulfer, bracht nu officieel naar buiten dat zijn opvolger bekend is. De 17e commandant van Bronbeek gaat luitenant-kolonel Karel van Dreumel worden. 26 april is de commandaoverdracht. Hij is al een bekende van Bronbeek, vooral door KNIL herdenking.
 

                                        ALLE FOTO'S ZIEN??  KLIK HIER

     
 
 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   
-◊-Alle foto's zien   KLIK HIER
-◊-Het programma van onze Vriendendag is nog te zien
      op 
# blz1  en # blz 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb1983@gmail.com

 

SVVB
 
 
@ SVVB