NIEUWS

 
DE BOODSCHAP VAN KERST IS KERST - geschreven door Henny Grootveld. Foto's van Henny en Gonda van Binsbergen.
GOED BETER BEST STEENGOED - Jaap Brink die noodgedwongen op Bronbeek moest blijven, schrreef ook een stukje
geplaatst 17 dec 2016
   
Kerstdiner voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Bronbeek georganiseerd door de Mess van Bronbeek
 
DE BOODSCHAP VAN KERST IS KERST
 
Bronbeek heeft zijn aanloop naar de feestdagen van dit jaar lenig ingezet. Dat gebeurde op vrijdag 16 december tijdens de traditionele kerstbijeenkomst, die in partycentrum 't Olde Schop in het vrij naburige Giesbeek is gehouden. Er is volop genoten: van muziek, dansen en ook van culinaire specialiteiten. Een groot gezelschap van bewoners, personeel en vrijwilligers deed er met groot enthousiasme aan mee.
 
Voorzitter Hans Somson van het messbestuur opende het samenzijn met een hartelijk welkom aan allen, waarna vlootaalmoezier Gertjan Jorissen de introductie leverde die van hem verwacht mocht worden. Hij inspireerde tot een ogenblik van bezinning, dat iedereen op zijn eigen manier kon invullen. Met erbij een naklinkende onliner: de boodschap van kerst is Kerst. Woorden waarover dus het hele jaar kan worden nagedacht, wat ongetwijfeld zal gebeuren.
 
'Free Line' verzorgde de muzikale omlijsting van de bijeenkomst, wat velen – met meer of minder – succes op de dansvloer bijeenbracht. Er kwam altijd wel een helpende hand tevoorschijn, als dit nodig was om in de pas te blijven van bijvoorbeeld de podjo-podjo. 'Ik ben even bang geweest, dat ik lang aan tafel zou moeten zitten. Dat kan ik niet zo goed. Ik ben graag in beweging, in actie', zei Nellie Singerling (88), de eerste bewoonster van Bronbeek die een bijzondere plaats in de geschiedenis van Bronbeek heeft ingenomen.
 
Op 2 december kwam zij binnen, een dagje later dan eerder werd verwacht. Ze is opvallend snel ingeburgerd, want op 16 december danste zij mee in een hoofdrol. Ook de songs bevielen haar zichtbaar. In dit opzicht werd Brandend Zand trouwens wel behoorlijk overvleugeld door Soerabaya, een herhaald verzoeknummer, tot tevredenheid van Nellie. 'Ik ben er in mijn marinetijd geweest, vandaar', legde zij uit.
 
Bronbeeks kerstbijeenkomst 2016 heeft bij menigeen voor dankbare herinneringen, amusement en foto's gezorgd.
 
Henny Grootveld
 

 
Jaap Brink - Bronbeek bewoner - moest noodgedwongen op Bronbeek blijven en schrijft het volgende
 
GOED BETER BEST STEENGOED
 
Hoe was het gisterenavond? Fantastisch, geweldig, enorm, super goed, heerlijk, prachtig, goed verzorgd, schitterend, buitengewoon, ik heb genoten, sinds jaren heb ik weer eens gedanst. Men kwam superlatieven tekort. De eenvoudige vraag hoe het kerstdiner vrijdagavond 16 december 2016 was geweest werd met een tsunami van enthousiasme beantwoord. Het diner was voortreffelijk, de wijn lekker en men hield er niet van lege glazen.
 
Natuurlijk is er ook potjo-potjo gedanst. Ja, de organisatie was niet gering en had wederom veel moeite gekost. Maar net als andere jaren was het de mess ook dit jaar weer gelukt een fantastisch kerstdiner te organiseren. Lof van iedereen voor zo’n bestuur. Ook de reis heen en terug verliep vlot. Maar hoe kan het ook anders met een kapitein Luttik als buscommandant.
 
De vraagsteller had dit allemaal moeten missen. Volgens deskundigen was een lui en uit de pas lopend hart de oorzaak. Toch was hij een tevreden mens. Het deed hem goed dat iedereen zo genoten had. Ook hij werd verwend: Nachtzuster Anneke hield hem elke ronde goed in de smiezen, zuster Thea had hem geholpen met douchen en zijn bed verschoond; van de mess kreeg hij bloemen en van het ziekenhuis een pacemaker. Wat wil een mens nog meer. Seg nou selluf.
 
Jaap Brink.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb1983@gmail.com

 

SVVB
 
 
@ SVVB