NIEUWS
 
 
"Daverend kerstdiner" 18 dec 2015 geschreven door John van Heijst (Bronbeek bewoner) Foto's Gonda en Geertje
geplaatst 29 dec 2015
 
De negatieve berichten van sommige mensen over hun ervaringen in 2014 zijn niet bewaarheid.
Integendeel, de deelnemers hebben er best van genoten. Het was een mooi kerstdiner. De bussen loodsten zo'n 120 personen naar Doesburg en zie daar, de even buiten de bebouwde kom gelegen geïllumineerde IJsselhoeve zag er al uitnodigend uit.
Bij binnenkomst trof men de ruime ambiance, feestelijk verlicht, die nodigde tot plaatsnemen aan de vele tafels rond de dansvloer, Ja, even onwennig natuurlijk.
Niet te dicht bij de muziek was al een optie en dan de afweging met wie je nou de hele avond aan tafel zou wil zitten. Moet wel gezellig blijven.
 
Goede conversatie ligt in de verwachting en niet met tafelgenoten die meteen al na een uurtje onderuit gaan. En aan de ober zou het niet liggen.
Die kwam één keer vragen wat je wilde drinken hetgeen meteen standaard was voor een directe aanvulling als het glaasje leeg was. Haha, nog een glaavje madeila my dear?
De speeches van de kolonel en de aalmoezenier belichtten kort de kerstgedachte en bezinning over de afgelopen tijd en waren ook het startsignaal om de feestelijkheden te doen aanvangen.

De muziek zette voorzichtig in met sfeervolle noten en de obers laveerden profi tussen de tafeltjes door om met arendsogen te kijken waar de lege glazen stonden.

De vijf gangen gingen er gezwind doorheen en niemand hoefde iets tekort te komen tenzij je aan een dieet gebonden was. Het was allemaal in ieder geval goed bereid en het heeft aan niemand iets ontbroken. Wie niet is voldaan heeft het voorbij laten gaan en wie ontevreden was is niets gewend.
De muzikale begeleiding was een leuk ensemble als ik het zo mag zeggen Aanvaardbare decibellen en een charmante zangeres hebben het geheel acceptabel gemaakt.

Het muziekgenre is nu eenmaal bepalend voor de goede sfeer bij zo'n gelegenheid en dat is het ook tot het eind gebleven.

 
 
Bekende songs waren te horen, bolero's, cha cha's, Engelse wals en nog meer zwijmelmuziek. Zij zong ook heerlijk zwoel “Besamé, besamé mucho”...maar gelukkig gaf niemand daar gehoor aan en werd ze niet bestormd al te enthousiaste gasten.
Ja, aan Podjo podjo was ook niet te ontkomen. Het zag er een beetje rommelig uit want het muzikale ritme was even anders dan anders en dat gaf wel enige verwarring in de excercitie.
   
Maar na de nodige consumpties werd het dansen wat doldriester. Swing, rock and roll en djive rolden over de vloer, poeh.... dat is meestal de apotheose die naar het afsluiten van de avond leidt. De feestgangers waren het er beslist over eens. Het was een geslaagd kerstdiner-dansant en het zal ook wel een aardige duit hebben gekost. Met dank aan de organisatie en de gerelateerde personen.
 

*****

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Stichting Vrienden van Bronbeek
Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum KTOMM Bronbeek 
     
mail: svvb@kpnmail.nl

 

SVVB
 
 
@ SVVB